31.5.09

tebrikler beşiktaş





13. kez kupa ellerinde. helal olsun.

maşallah dediği 7 gün yaşıyor

ricardo oliveira real zaragoza'dan küme düştüğü için ayrılmıştı ama geçtiği takım olan real betis az evvel küme düştü.

allah korumuş hakikaten galatasaray'ı.

29.5.09

gossip man ii


- manchester city eto'o için transfer teklifine hazırlanıyor.

- gourcuff 15 milyon euro karşılığında 4 yıl bordeaux'da.

- cassano inter'e gitmek üzere.

- deco inter ile görüştüğünü açıkladı.

yapma canım arkadaşım

şampiyonlar ligi finali bitti ve pek çok soru yanıtını buldu. barcelona avrupa'nın en büyüğü olduğunu kanıtlarken, messi - ronaldo kapışmasının da - neye göre karşılaştırıldıklarını hiç anlamamama rağmen - galibi messi oldu. ama ronaldo bu yenilgileri hala hazmedememiş olacak ki saçma sapan açıklamalarla ortamda salınıyor serbest olarak.

en başta alex ferguson'a sallamıştı. "yanlış oynattı bizi" deme gafletinde bulundu. o yetmedi ferguson'un "barcelona bizden bir - iki gömlek üstündü" açıklamasına "katılmıyorum, o kadar iyi değiller" diye karşılık verdi. son açıklama ise hakkaten yeter dedirtiyor;

- barcelona chelsea'yi elemeyi haketmemişti.

böyle buyurmuş hazret. ilk başta "carles puyol'u geçebilseydin keşke" diyorum bende buradan kendisine. bence seneye sivasspor'a transfer olsun. bülent uygun ile şahane açıklamalar yapıp mutlu mesut bir sezon geçirirler.

28.5.09

şampiyona övgü

l'equipe; saf mutluluk

la gazzetta dello sport; ne fantastik bir barcelona.

ole; bunu çözemedim. çözebilen yazsın bana.


el mundo deportivo; 3. kez şampiyon





campeones















konuşmaya gerek yok. bu senenin en büyüğü barcelona.




27.5.09

star wars

el mundo deportivo



the sun

az kaldı.

26.5.09

yeni polemiğimiz hayırlı olsun

evet artık o meşhur ikiliye bir üçüncü geldi. meşhur ikili cristiano ronaldo ve lionel messi. gelen üçüncü ise franck ribery. bu ikili kapışmaya üçüncüyü sokan ise zinedine zidane.
evet zidane açıklama yapmış. metin şuna benziyor;

- ronaldo muhteşem bir futbolcu ve bu yüzden altın top adaylarından ve seneye de olacaktır. ama bana ronaldo mu ribery mi deseniz ribery'yi seçerim. eğer perez seçilirse ribery'yi real madrid'e kazandırmak için elimden geleni yapacağım.
postlara bakarsanız daha önce yazdığım bir post var. ribery ronaldo'nun uykularını kaçırmaya başladı yazmıştım. bu açıklama sonrası sıkı bir insomnia bekliyor ronaldo'yu.

iddaa

eric cantona'nın ne kadar büyük bir futbolcu olduğunu anlatmaya gerek yok. manchester united kariyeri boyunca hem futbol içi ve dışı yaptığı her hareketle olay olan ve süperstar sıfatını sonuna kadar hak eden bir adamdı. george best sonrası arızalığın en çok yakıştığı adamdır aynı zamanda gözümde. o uçan tekme unutulmadı daha.

futbolu bıraktıktan sonra teknik direktörlük yapmayı pek düşünmedi. kendisini futbolun daha güzel oynanmasına adadı. tabii bunda paranın da etkisi olduğu yadsınamaz. nike kendisiyle beraber bana göre futbol tarihinin en başarılı reklam kampanyalarından biri olan joga bonito'ya imza attı. bunun dışında teknik direktörlük açısından yaptığı en kayda değer iş ise fransa plaj futbolu milli takımı'nda yaptığı görev. bir galatasaraylı olarak perez yüzünden daha bir keyifle izlediğim takımın teknik direktörüydü kendisi.

şimdi büyük bir iddiası var kendisinin. insanı heyecanlandıran bir iddia bu. çok da emin konuşmuş kendisinden;
- manchester united ya da ingiltere milli takımı'nı çalıştıracağım. bunun için de fazla beklemeye niyetim yok.

işşallah yarebbim işşalllah dinimiz amin.

24.5.09

das auto, der fussball



wolfsburg şampiyon. felix magath inanılmaz olanı başardı ve kendisini kovan bayern'e en büyük dersi verdi. sezon başında edin dzeko ya da grafite ile dikkat çekmemişti bu takım. defansa yaptıkları iki önemli takviye ile adlarını duyurmuşlardı. palermo'dan alınan andrea barzagli ve cristian zaccardo dünya transfer piyasasında ses getirmişti. çünkü özellikle barzagli adı önemli takımlarla geçiyordu sezon başında.

magath'ın yaptırdığı antremanlar artık efsane oldu, bilmeyen yok. eğirdir dağ - komando okulu ile ortak çalıştığı söyleniyor hatta ortamlarda. ama bu çalışma sayesinde iki sene öncesinin kırılgan takımı iki 90 dakikayı çıkarabilir hale geldi. kalede güven veren benaglio, defansta zaccardo ve barzagli, orta sahada yaratıcılıkta sınır tanımayan misimovic ve ileride birbirleriyle yarışan dzeko ve grafite ile 10 maç üstüste yenilmeyen bir takım olarak bu seri sayesinde şampiyonluk tepsisini de kazandılar.


şimdi herkesin beklentisi takımın dağılacağı yönünde. magath yeni bir şampiyon yaratmak için schalke'ye gitti ve dzeko'yu da peşine takmak istiyor. ama dzeko'nun peşinde çok daha büyük takımların olduğu biliniyor. grafite, misimoviç gibi adamlara da çok ciddi teklifler var. onların da gideceği düşünülüyor.



her ne olursa olsun bundesliga kurucularından olmayan gencecik bir takım bundesliga şampiyonu oldu ve bunu sonuna kadar haketti.

kutlamak lazım herkesi.

21.5.09

17


balotelli'nin şampiyonluk gösterisi. gayet enteresan.

gossip man


- juventus quagliarella ile anlaştı.

- scolari juventus ile görüşüyor.

- inter ve barcelona ashley cole'u istiyor.

- lazio ranieri ile görüşüyor.

- gignac aston villa ile anlaşmak üzere.

- jorge valdano david villa ile real madrid'e transferi için görüştü.

eto'o bir yere gitmiyor

son zamanlarda özellikle italyan basınında sıklıkla dillendirilen bir takasa var. takasın bir tarafı eto'o, diğer tarafı ise ibrahimoviç. kulislarden yayılanlara göre barcelona ibrahimoviç için inter'e eto'o ve hatrı sayılır bir para teklif etmiş. ibrahimoviç'in inter'in özellikle şampiyonlar ligi başarısızlıkları sonrası ayrılmak istediği biliniyor ama eto'o konuya oldukça soğuk yaklaşmış;

- ibrahimoviç ile takas edilmem söz konusu değil. bu sene takımımla çok büyük işler yaptım ve yapmaya devam edeceğim. daha buradaki misyonum tamamlanmadı. hem bir sene içinde toplam 150 gol atan bir takımdan neden ayrılayım ki?

bakalım bu açıklama sonrası italyan basını neler yazacak?

lucescu kapak a.ş.








bir gün önce gözüne kestirdi, 1 gün sonra ise ukrayna'ya ilk avrupa kupasını kazandırdı. bir zamanlar kendisine karizması yok, rumen köylüsü, çingene diyenler şu an ne yapıyorlar acaba?

tebrikler luce. köpekler istediği için ölmediğinden dolayı.









20.5.09

kısa kısa


- az alkmaar'ın başarılı oyuncusu moussa dembele fiorentina ile anlaştı.

- genoa golcüsü diego milito inter ile anlaşma sağladı.

- henry ve iniesta şampiyonlar ligi final maçında oynayabilecek duruma geldi.

- lyon juninho'ya bir senelik daha anlaşma önerdi.