31.3.09

kore'nin iki yakası


kore'nin iki yakası bir türlü bir araya gelmedi. siyasi yelpazenin iki ayrı kanadında durmaları birini kapitalist dünyanın cazibe merkezi haline getirirken diğerini mahallenin kötü çocuğu yaptı. tabii bunda kuzey kore yönetiminin komünist yapılanmayı fazla ileri götürüp bir dikta yaratması da etken. neyse bu kadar siyaseti karıştırmak yeter spora. asıl konumuza yani futbola dönelim.

kuzey kore çok uzun bir zamandan sonra kendisini dünya kupası potasında buldu. şu an gruplarında ilk sıradalar 10 puan ile. son olarak b.a.e'yi 2-0 ile geçtiler. güney kore ise yukarıdaki kardeşinin hemen ardından 8 puanla geliyor. ve yarın öğle saatlerinde bu iki takım karşı karşıya gelecekler. olayın tüm dünyayı ilgilendiren tarafı ise yine maalesef ki siyasi. maç kuzey kore'nin yapacağı nükleer denemeden hemen önce yapılacak.

kuzey kore zaman zaman gelen birleşme tekliflerine "hayır" diyip organizasyonları evden seyretmişti. şimdi kendi ellerinde, kendi yarattıkları fırsatla kendilerini tüm dünyaya kanıtlamaya çalışıyor. maç beraber biterse kore'nin iki yakası da üzülmez. ama kuzey taraf kazanırsa bambaşka bir yola girilecek.

az kaldı, bekliyoruz.

Hiç yorum yok: