11.5.09

serie a'da batacak gemilerin malları

bizim takımlarımız enteresanlar biraz. sanki bu zamana kadar her sene avrupa kupalarında yarı final oynamış gibi davranıyorlar mesela. olmayan paralarını zamanında ad yapmış oyunculara harcayarak zaten bitmiş olan maddi durumlarını iyiden içinden çıkılmaz hale getiriyorlar. hala her transfer sezonu vieri - crespo haberleri okuyoruz. belki birileri de buraya bakar diye serie a'da düşmesi muhtemel takımların önemli 8 tane adamını yazacağım buraya. tabii bu takımların hepsi düşmeyecek. ama bu adamların hepsini almak olası bizim takımlarımız için.

massimo maccarone - siena - 1979: siena için pek çok şey anlamına gelen forvet. henüz 30 yaşında ve türkiye'de baş ve başaltı takımların her birinde rahatlıkla oynayabilir. iki senedir siena'da ve geçmişinde parma, middlesborough gibi takımlar var.

guiseppe mascara - catania - 1979: özellikle bu sene attığı akıl almaz gollerle serie a'da tarih yazdı. palermo'ya orta sahadan attığı gol hala akıllarda. daha o gol akıllardan silinmeden benzerini inter'e salladı. inanılmaz bir tekniği ve hızı var. türk takımları için biçilmiş kaftan.
sergio pellissier - chievo - 1979: chievo eğer ki ligde kalacaksa bu adam sayesinde kalacak. birebir pozisyonlarda inanılmaz hızlı ve son vuruşları da üst düzey. juventus maçında yaptığı hat - trick ile takımını ipten alırken juventus'u da şampiyonluktan etti. özellikle baros yanına ikinci forvet arayan galatasaray bu adama daha dikkatli bakmalı.

alessandro rosina - torino - 1984: torino'nun ataklarını başlatan bir çok kez de bitiren adam. hem ofansif orta saha hem de iki kanatta açık olarak oynayabiliyor. tekniği üst düzey, şutları etkili. italya milli takımı'na kadar yükseldi. ayrıca u-21 takımının da önemli oyuncularındandı. orta saha oyuncusu arayan her takımın mutlaka bakması gereken bir oyuncu.
gaby mudingayi - bologna - 1981: bologna takımına lazio'dan geldi. kongo asıllı belçika vatandaşı. orta sahanın defansif yükünü taşıyan bir oyuncu. özellikle orta sahaya hamal arayan takımların daha dikkatle izlemesi gerek. mesela fenerbahçe'nin aradığı appiah bu adam olabilir.


simone tiribocchi - lecce - 1978: pellissier chievo için ne ise tiribocchi'de lecce için o. çok güçlü bir fiziği var. dışarıdan ağır biri gibi gözükse de topla oldukça hızlı ve son vuruşlarda oldukça iyi. baş ve başaltı takımların mutlaka izlemesi gereken bir oyuncu.
davide di gennaro - reggina - 1988: milan'ın reggina'ya kiraladığı ofansif orta saha. içlerinde alınması en zor olanı. ama denenmeli.

marco di vaio - bologna - 1976: küllerinden yeniden doğan muhteşem forvet. geçmişinde juventus, parma, valencia gibi takımlar var. italya ligi'nin dibinde olan takımında gol krallığı için savaşıyor. bence her takımın rüyası olmalı kendisi. keşke gelse de seyretsek. mesela galatasaray'a.

şimdilik bu kadar. belki gün gelir başka ligler için de yaparım. ama fena liste olmadı hani. biz bu kadar görüyorsak yöneticiler de görüyordur herhalde.

yani inşallah.

Hiç yorum yok: