20.8.09

avrupa ligi yorumları

bugün birbirine yakın saatlerde 4 tane avrupa ligi maçı var türk takımlarının. en başta buna değinmek lazım. 4 takımdan üçünüm yayını d-smart kanallarında. sanki bir paylaşıma gidilse daha iyi olurdu. d-samrt bu maçlardan en azından birini kendi kanallarından birine paslayıp reklam gelirini yine cebine atabilirdi. ama çok şey istiyoruz biliyorum.

açılışı trabzonspor yapacak toulouse karşısında. uğur meleke'nin güzel bir yazısı var bugün. dediği çarpıcı. geçen sene trabzonspor tüm gollerini toplam 8 oyuncudan bulmuş. bu sayı düşen hacettepe'de bile 12 kişi. ki bu sene umut'un umutsuz, gökhan'ın siftahsız olduğu düşünülürse bir sıkıntı geliyor insanın üstüne. bir de tüm bunların dışında bir trabzonspor taraftarı bakışı var ki o en fenası. diyarbakır maçı sonrası çıkan olaylar hoş değil. trabzonspor sabır futbolu oynar ve ağır olduğu bilinen toulouse defansının arasına truva atı misali alanazinho'yu sokmaya başarırsa mutlaka gol atar. ki bu maçta oynaması gereken adamlardan biri de selçuk olmalı aynı sebepten dolayı. şut atma becerisi olan seçuk ve ceyhun maçın kildini çözebilirler. karşı tarafta ise fransız milli forvet gignac'a dikkat etmek lazım. işi komple terse çevirebilir. tazameta ile mendoza'nın sorun çıkardığı defans gignac karşısında ne yapar kestirmek zor.

tahmin: gollü beraberlik

bir sonraki maç ise sivasspor ile shaktar arasında. sivasspor'un bu sene ilk 8'in altında kalacağını düşünüyorum açıkçası. bu beklentinin sonucu olarak da bugünkü maçta da pek bir şey beklemiyorum sivas'tan. karşılarındaki takım deplasman silahlarına fazlasıyla sahip ve başında türkiye kurdu lucescu'nun olduğu bir takım. beş yedikleri anderlecht'in lyon karşısında beşlik olduğunu düşünürsek sivas hakkında daha kesin bir bilgiye sahip olabiliriz. timiosara karşısına 5 eksik ve bir kalp krizi ile çıkan shaktar'ın turu atlamasını bekliyorum kendi adıma. hem de iki galibiyetle.

tahmin: shaktar galibiyeti

bu maç bitmeden fenerbahçe çıkacak sion karşısına. alex'in sakatlanması sonrası deivid'in de gerekli performansı gösterememesi orta sahada yaratıcı futbolcu eksikliğini ortaya çıkarablir. ama burada da emre faktörü ortaya çıkıyor. sezona çok iyi başladı ve öyle de devam ediyor. daum'un ne yapacağı belli de olsa aklıma santos'un alex'in yerine çekilip uğur boral'ın sol açığa alınması gibi bir şey geliyor. ama yapmayacağı belli. deivid ile başlayacaktır maça. defansta ise lugano - önder ile başlayacağını düşünüyorum. lugano olmasaydı mpenza büyük dert yaratabilir diye düşünüyordum. ama lugano bu etkiyi azaltacaktır. ama yine de mpenza dert olacak fenerbahçe'nin başına. sion'un çok atıp çok yiyen bir takım olduğunu da düşürsek şenlikli bir maç izleyebiliriz.

tahmin: gollü beraberlik ya da yine gollü bir maç sonrası bir fenerbahçe galibiyeti

gecenin finali ise ali sami yen stadı'nda galatasaray - talinn maçı ile yapılacak. maç öncesi en çok dikkat çeken ve hatta sevindiren durum sakatların iyileşmiş olması. mehmet topal ve elano blumer kadroda olacaklar ama 11'de başlamaları beklenmiyor. rijkaard'ın maç öncesi açıklamalarında maçı son derece ciddiye aldıklarını göstermesi önemli. bu da rotasyonun minimuma düşeceğini gösteriyor. beklenen kadro ise netanya maçı 11'i ile neredeyse aynı. tek fark ise aydın yerine kewell'ın oynayacak olması. maçın 2. yasısında ise elano ile taraftarın buluşması bekleniyor. karşı tarafın ise en önemli gol ayağı andreev almeria yolunu tuttu. farklı bir şey beklemek manasız. galatasaray bana kalırsa iki maçı da kazanır. ama illa şekle uygun yazmak gerekirse;

tahmin: farklı galatasaray galibiyeti

tüm takımlara başarılar. istenen tabii ki 4x4. ama tersliklere de üzülmemek lazım. çünkü bu oyunun adı futbol ve son düdük çalana kadar herkes tur atlayabilir.

avrupa ligi artık başlasın.

Hiç yorum yok: