21.10.09

acaip bir gece

şampiyonlar ligi'nde acaip bir gece geride kaldı. olimpiakos hariç ev sahibi takımlar puan dağıttı. ama rubin kazan öyle bir sürpriz yaptı ki her şey unutuldu o an itibariyle.


evet gökdenizli rubin kazan nou camp'ta devirdi barcelona'yı. geçen sene her şey bittikten sonra shaktar yenmişti barça'yı. ama bu sefer her şey ortadayken kaybedildi puan. maça bakıldığında iki şutu var rubin'in. ama şansları ve iyi defansları ile ikinci yarının hemen başında gol yemelerine rağmen maçı vermediler. daha da önemlisi berabere giden maçta barça'nın üstüne gitme cesaretini gösterip maçı kendilerine döndürdüler. helal olsun demek lazım. bu arada rubin teknik direktörünün çektiği tespihler işe yaradı sanırım. direkten dönen iki top var.


inter'de durum bir enteresan. geçen hafta söylemiştim. mourinho'nun kafası karışık. geçen şampiyonlar ligi haftasında quaresma'ya sarılmıştı. bu maçta da suazo ile gol aradı. sezon başında istenmeyen adamların şimdi kurtarıcı olması enteresan tabii. bu arada lucio'ya da ayrı bir tebrik lazım buradan. kendi kalesine bir gol atıp bir de asist yaptı kiev golüne. inter'de işler iyi gitmiyor. bakalım neler yapacak mourinho? kiev ise sessiz ve derinden gidiyor. rubin ya da kiev bu devlerden birini avrupa ligi'ne yollarsa seyreyleyin gümbürtüyü.


liverpool tepetaklak gidiyor. bu adamlara yükselmek haram. lige iyi başlamışlardı. ama orada düşüşe geçtiler. her zaman iyi oldukları şampiyonlar ligi'ne de kötü başladılar bu sene. bir tek debrecen'i yenebildiler. gerçekten feci bir başlangıç. hafta sonu alınacak manu yenilgisi benitez'in sonu olabilir mi? sonrasında milli takım için adı geçer mi? beklemek lazım. lyon ise turnuva takımı arkadaş. futbolcu, teknik direktör, stad farkı yok bu adamlar için. çıkıp aldılar maçı. 9 puan ile de bana kalırsa bitirdiler işi. fransa'da bir beraberlik alırlar en kötü liverpool'dan orada da kesin olarak bitirirler zaten grup devresini.



fiorentina yolunu buldu gidiyor. 2. dakikada yedikleri gole deplasmanda olmalarına rağmen çok çabuk reaksiyon gösterdiler. 22. dakika itibariyle durumu 1-3'e getirmişlerdi. mutu ve gilardino iyi anlaşıyorlar. karşılıklı birer asist yaptılar birbirlerine ve maçı mor menekşeler'e getirdiler. 6 puan önemli. haftaya debrecen gelecek italya'ya. sürpriz beklemiyorum. lyon'da beklenen güzelliği yaparsa liverpool çok erken kapatır şampiyonlar ligi hesabını.


sevilla doludizgin gidiyor, medyası şampiyonluktan bahsediyor. dün çok rahat bir oyunla geçemediler aslında stuttgart'ı. hatta çok ciddi atakları var alman takımının. ama sonuç 1-3 sevilla lehine. kalede palop yoktu ama yedek kaleci varas iyi iş çıkardı. kanoute ve fabiano'nun sustuğu gece ise bir dfans oyuncusu sqiulacci çıktı ortaya. sevilla gruptan çıktı sayılır. bir sonraki hafta stuttgart ile sahalarında karşılaşacaklar. kazanacaklarını düşünüyorum.


unirea ise maden buldu. hayatımda gördüğüm en saçma maçlardan biriydi bu. goller kime yazıldı diye bakamadım uefa'nın sitesine ama her gol de bir çarpma durumu var. kaçı kendi kalesine yazılacak bilmiyorum. ama sonuçta iskoç futbolunun iflasını verdiği gece oldu dün. unirea evindeki maçı da kazanırsa ikinci turu görür. buna da en çok blatter sevinir sanırım. yeni takımların helmesini savunuyordu ve onlardan biri kura şansıyla bile olsa ikinci turu görecek. şaka gibi hakikaten.



alkmaar son dakika golüyle 1 puanı aldı. olan benim kupona oldu açıkçası. şu maçın üst bitmesi lazımdı ama olmadı. neyse sağlık olsun. bu grupta işler bitti gibi. arsenal ile olimpiakos çıkar bu gruptan.

olimpiakos ev sahiplerinin yüz akı oldu. son saniyede bile olsa maçı kazanarak yerini sağlamlaştırdı. ikinci turu göreceklerdir.

sonuçta çok kupon yırttıran enteresan bir gün yaşadık. bakalım bugün ne olacak?

Hiç yorum yok: