30.6.09

böyle buyurdu emirates stadı

evet stadlardan başladık bugüne, stadlardan devam edelim. arsenal highbury günlerini bitirerek emirates stadı gibi büyük bir külfetin altına girdiğinde herkes endişeliydi ilk başta. çok ciddi bir yatırımdı bu ve arsenal ne kadar büyük olursa olsun bazı sıkıntılar yaşayacaktı. bu sıkıntıların en başında da transfer kaynağı geliyordu. ama arsenal bunu arsene wenger'in mucize seçimleri ve bulduğu sağlam gençlerle atlatmayı başardı. premier ligin en genç takımı olan arsenal buna rağmen her sene kendini şampiyonlar ligi potasında buldu ve buradan kazandığı parayla da kendini döndürmeyi başardı.

ve işte o sıkıntılar artık sona erdi ve bu devasa yapı arsenal'e para için kaynak yaratmaya başladı. uzun zamandır taraftarını heyecanlandıracak bir transfere girişemeyen arsenal ise büyük oynamaya kararlı. bu oyunun iki ası ise david villa ve franck ribery. arsenal çok ciddi bir biçimde bu iki oyuncunun peşinde. iki oyuncu için ayrılan paranın 60 milyon pound olduğu konuşuluyor. david villa için 30 milyon pound gibi bir öneri ile gidecekler valencia'ya. bayern münih'in ise 40 milyon pound değer biçtiği ribery için ise 30 milyon pound + nicklas bendtner paketini götürmeye hazırlanıyorlar. bendtner'in piyasa değeri 10 milyon pound civarında olduğu için hesap tutuyor gibi gözüküyor.

uzun süredir başa oynarmış gibi gözüken, iyi başlayan ama nefesi yetmeyen arsenal için önemli bir atılım bu. ama bu atılımın yapılmasını sağlayan ileri görüşü de ayrıca kutlamak lazım.

Hiç yorum yok: