23.6.09

i have a dream

futbol piyasasına ilk girdiğinde ortalığı karıştıran adam oldu abramovich. yaptığı astronomik tranferlerle belki bugün yapılan ronaldo transferine en büyük kapıyı zamanında kendisi açtı. bunun yanı sıra özellikle ingiliz kulüplerinin başına çöken yabancı yatırımcı kabusunu da başlattı. buna kabus dememin sebebi tabii ki takımı sahiplenen taraftar. malcolm glazer'a kızıp yeni takım kuran manu taraftarlarını unutmadık.

ama zaman çok hızlı ilerliyor ve şemsiye bir anda terse dönebiliyor. tüm dünyayı etkileyen ya da öyle olduğuna inandırılmaya çalışılan küresel mali kriz abramovich'i de etkiledi. geçen günlerde gazetede çıkan bir haberde servetinin yüzde 25 oranında eridiğinden bahis açılmıştı. gerçeği - yalanı onu ilgilendirir. bizim işimiz olayın futbol tarafını konuşmak.

chelsea ilk seneki o transfer manyaklığından sonra daha akıllı işler yapmaya başladı. isim yerine takıma gerçekten uyum sağlayacak, artı değer olabilecek oyuncuların peşinde koştular ve başarılı oldular. tabii bunda mourinho katkısı da büyük. her ne kadar istediği şampiyonlar ligi kupası'nı henüz kazanamamış olsa da premier lig şampiyonluğu gibi rüyasında göremeyeceği bir titr kazandı chelsea. ama abramovich'in gözü hala en büyük kupada.
bu kupayı kazanmak için hiddink'i getirdi takımın başına 3 ay için. hatta neredeyse başarıyordu. ama bu sefer şanssızlığı yüzyılın takım barcelona ile karşılaşmak oldu. iyi çarpıştılar ama iniesta bitirdi hayalleri. bu sene hayal gerçek olacak mı acaba derken florentino perez çıktı piyasaya. ortalığı dağıttı. kaka ve ronaldo transferleri ile los galacticos 2'nin peşine düştü.

şimdi tüm bunlar ortadayken hayali canlı tutacak bazı hamleler lazım chelsea için. hayal kulübün sahibine ait olunca da hamleler daha inandırıcı olabiliyor.

gelelim postun özetine. abramovich sorunlu drogba ve takımdan her an sıkılabilecek anelka yerine iki forvet düşünüyor. menşeileri aynı, ikisi de ölümcül. ve en önemlisi abramovich gözünü karartmış durumda. ikisi için gözden çıkardı para an itibari ile 100 milyon euro deniyor yabancı basında. ikilinin adları ise fernando torres ve david villa.

evet abramovich önümüzdeki sene için ileride torres - villa ikilisini düşlüyor. paranın olduğu yerde özellikle de endüstriyel olması ile övünülen futbolda olmayacak şey yok. real madrid ribery öncelikli çalışıyor, liverpool glen johnson'a 23 milyon pound bayıldı anlamsızca. valencia para arıyor. sanki tek rakip barcelona gibi yine.

bakalım bu sefer de yenilecek mi chelsea. yoksa hayaller gerçek mi olacak?

Hiç yorum yok: