18.6.09

çok bilinmeyenli bir denklem: david villa transferi

david villa şu anda frank ribery ile transferin en önemli aktörü konumunda. real madrid'e gideceğine kesin gözle bakılırken real madrid kanadından maddi bazı problemler yaşadıkları haberleri yayıldı. bunun yanında zidane'ın önceliğimiz ribery. onu almak için ne gerekiyorsa yapacağız açıklaması sonrası david villa transferi tam bir bilmece haline döndü. bu bilmecenin sac ayaklarından biri barcelona. kendilerinin david villa'yı istediği biliniyor. ama valencia david villa için 40 milyon euro + bojan krkiç + caceres paketini istiyor.
martin caceres bir yatırım barcelona için. özellikle milito'nun sakatlık, marquez'in de kart problemleri sonrası daha önemli bir rol alması bekleniyordu barcelona'da. ama anladığımız kadarıyla barcelona kendisini feda etmeye hazır. bu transferde asıl problem bojan krkiç. kendisi satmaya niyetli değiller. ama bu transferde valencia'nın olmazsa olmaz noktası da kendisi.
bunun yanında şu anda konfederasyon kupası kadrosunda olan david villa kararını verdiğini belirtmiş ama doğal olarak bir takım ismi vermemiş. kendisinin barcelona formasıyla bir fotoğrafı var, hatta kendisi bir ara ispanya'da kalmak istediğini söylemişti. yani tüm parametreler barcelona'yı gösteriyor. ama işte burada da menajer giriyor devreye, rotamız ingiltere diyor. bu da chelsea ve manchester united'in adlarını tekrardan ortaya çıkarıyor.
kısacası david villa transferi çok bilinmeyenli bir denklem. valencia hem para kazanmak istiyor hem de gücünü korumak. bakalım hepsini birden başarabilecekler mi?

Hiç yorum yok: