20.5.09

cristiano ronaldo'yu hasta eden adam: franck ribery

cristiano ronaldo son zamanlarda dünya üzerine gelmiş en yetenekli oyunculardan biri. aslına bakıldığında manu'ya geldiğinde bir top cambazından daha öte bir şey değildi. ama sir alex ferguson'un tedrisatından geçmesi ve bunu akıcı hale getirecek çalışmaları ekstradan yapması ile komple bir futbolcu haline geldi.

son zamanlarda kendisi ve messi arasında inanılmaz bir kıyaslama sürüyor. hatta bu blogda da sormuştuk. yaklaşık 200 kişi katıldı ve messi dedi blog okurları. tabii ki soru biraz elma - armut sorusu gibi ama koca koca adamlar tartışırken biz de soralım istedik.

şimdi ortada iki elma ya da iki armut var. bunlardan biri az evvelden beri bahsettiğimiz ronaldo. diğeri ise bir galatasaraylı olarak hala kalbimin en büyük yarası olan franck ribery. anelka'nın fenerbahçe'ye geldiği dönemde fransız oyuncunun bonusu olarak görülen ama buna rağmen 6 ay boyunca galatasaray taraftarının yaşadığı en büyük orgazmı yaşatan adamdı kendisi. bir sabah gazeteyi açtık ve marsilya formasını denediğini gördük. fotoşok desek de gerçeği anlamamız fazla zaman almadı. bizden bedavaya giden scarface marsilya'ya milyonlar kazandırıp bayern'e gidince daha da beter olduk açıkçası. düşünsenize takım borç batağı içinde yüzüyor ve sadece 100.000 dolar için kaçırılan bir adam takımın borçlarını kapatacağı bir paraya bayern'e gidiyor.

neyse. en azından dünya futbolunun dev isimlerinden birinin cv'sinde galatasaray adı yazıyor. ha bu arada bunun literatürdeki adı züğürt tesellisidir. bu kadar konuştuk ama iş ne zaman ronaldo'ya bağlanacak kardeş diyenle için şimdi mevzunun aslı geliyor. biliyorsunuz florentino perez çok büyük bir aksilik olmazsa real madrid'in başkanı olacak. yaptığı açıklamada ronaldo'nun ne kadar büyük bir futbolcu olduğundan bahsetmişti. ronaldo'nun da madrid'e gitmeye can attığını bilmeyen yok. ama endüstriyel futbolda istekler belli bir yere kadar işe yarıyor. bonservis denen hayat gerçeği bir anda yüze çarpıyor. o takımın adı real madrid olsa bile.

işte iş bu gerçekliğe gelince perez rotayı ribery'e çevirdi deniyor pek çok yerde. yani cristiano ronaldo pahalı gelince nefis bir muadil olan ribery daha alınabilir gözükmüş real madrid'e. bu durum da ronaldo'yu deli ediyormuş. gideceğine kesin gözüyle bakarken bir anda orataya çıkan ribery hayallerini yıkacak diye ciddi bir korku yaşıyormuş. en azından la gazetta böyle diyor. bonservis sorunu çözülmezse ronaldo'nun manu'da yaşadığı kölelik devam ederken ribery kendi saltanatını kurabilir madrid'de.

ilerleyen günlerde belli olacak her şey.

Hiç yorum yok: