1.6.09

bu nasıl iş?

uefa kupası:
10 maç: 1 gol - 6 asist - uefa kupası asist kralı

türkcell süper lig:
23 maç: 8 gol - 15 asist - tsl asist kralı

bazıları bu adama hala verimsiz, işe yaramaz diyor; inatla bavullarını sayıyor. bir yerde bir terslik yok mu sizce de? yani sorun sırf lincoln denen uyumsuz brezilyalı arkadaşta mı? yoksa başkalarının da mı günahı var?

nedir bu şimdi?

4 yorum:

Adsız dedi ki...

daha güzel ne denirki....erman toroğlu gibi "ben böyle adamı kovalarım arkadaş" zihniyetinde insanlar olduğu ve üstüne üstlük bunların çok büyük bir kısmı galatasaray düşmanı geri kalan kısmıda maalesef galatasaraylı olduğu sürece bize rahat yok....

Uruk-Hai dedi ki...

Bence niye sürekli Lincoln yeriliyor, sürekli yaptıkları dikkatle izleniyor (bavul sayısı vs.) artık çok belli.

İstatistikler onun ligin en iyilerinden biri olduğunu gösteriyor ama ne attığı gollerin ne de yaptığı asistlerin önemi var.Artık bu noktada yönetim bir şey yapamaz.

Bence dört temel sorun yüzünden bu adamdan yararlanamayız;

* Lincoln öncelikle Galatasaray'ın futbolcusu.Tıpkı bir zamanlar başka futbolcular gibi Galatasaray forması giyiyor.Jardel'e yapılanlar misli misli yapılıyor ona.Şu anda ona yapılan haksız eleştiriler eskiden bizde oynayanlara da yapıldı ama o başkaları ne zaman ki sarı-lacivert formayı giydi performanslarının düşüklüğü göze batmadı yaptıkları aşırılıklar Cantona'nın yaptıkları ile kıyaslandı.Yani Lincoln sarı-lacivert formayı giymeden bu ligde rahatça oynayamaz.

* Lincoln'ün forma giydiği Galatasaray'da sürekli Yeniçeri baskısı vardı.İstenmedi Lincoln bu ortam bu yıl çözüme bağlanıcak ama artık çok geç.Onu takımda istemeyenler bir bakıma hedeflerine ulaştı.

* Lincoln de hatalıydı.Canı isteyince bavullarını toplayıp Brezilya'ya gidiyor kampa bir hafta geç gelebiliyordu.Yani kim olsa Lincoln'e iltimas geçildi der onu dışlar.Skibbe'nin ona verdiği özel ilgiyi kıskananlar illaki olmuştur.

* Yönetimsel ve Teknik Direktör hataları; Lincoln'ü yönetebilecek bir Teknik Direktör bulmaları gerekirdi.Benim ilk aklıma gelen Felix Magath.Brezilyalı'lara ne yapılması gerektiğini ondan iyi bilen isimler de var.Tabi bir de basının dolduruşuna gelip Lincoln konusunda sürekli hatalı adımlar atan bir yönetim de var.Örneğin özel fizyoterapist konusunu bu kadar malzeme etmemelilerdi medyaya.

Yani bu tip bir oyuncu bu ligde bu şartlar altında oynayamazdı.Kendi resmi sitesinde yayınladığı iststistikleri bile Lincoln kendi reklamını yapıyor diye haber yapan bir basın var.Lincoln'ü bu akbabalardan bile koruyamadılar.Felix Magath onu Shalke'ye alır da yeniden Bundesliga'da yılın futbolcusu olursa hiç şaşırmam.Ama o tren de kaçtı.Lincoln'ü yönetebilecek kadar deneyimli bir teknik adam olmazsa gelecek yıl da yaralanamayız ondan.Zaten çokdan gözden çıkarıldı.Basında onu kollayan bir tane Galatasaraylı gazeteci görmedim.Bu istatistikleri Küçük Hakan gibiler görmezden gelmeyi bildi.Bence Ahmet Çakır gibi üç tane daha Glatasaraylı gazeteciye ihtiyacı var yönetimin.Yoksa Juninho gelse yine doğduğuna pişman ederler.

s7evinic dedi ki...

biz millet olarak gıcığız zaten yetenekli adamlara. bu adama yapılan da bu.

birkan dedi ki...

TEK KELİMEYLE BU ADAM KALSINNNNNNNNNNNNNNNNN