11.10.09

nuh tufanı'ndan dünya kupası'na


günün ilk saatlerinde inanılmaz bir maç seyrettik. ntv spor sağolsun. dünya kupasına katılmak için son şansını kullanan maradona ve ekibi peru karşısına çıktı. peru bu maça kadar deplasmanlarda puan alamamış ve sırtını vargas'a yaslamış bir takım. başlarında ise bir zamanla beşiktaş forması giyen del solar var. arjantin ise artık kimden medet umacağını şaşırmış durumda. riquelme tekrardan çağırıldı olmadı, datolo fayda etmedi. sıra aimar ve palermo'ya geldi. ve bu iki adam arjantin'i ipten alıp dünya kupası yoluna soktu.


ilk yarı boyunca tam olgunlaşamayan arjantin ataklarına savunmasıyla karşılık vermeye çalışan bir peru seyrettik. kaçan net diyebileceğimiz 2 pozisyon var. ama ikinci yarı palermo'nun girişi ve ondan daha da önemlisi inanılmz bir fırtınanın kopuşuyla maç bambaşka bir hal aldı. fırtınanın başlangıcından hemen önce ilk kez milli olan higuain ilk golünü attı milli formayla. bu gol sonrası bastıran anormal yağmur perulu futbolcuları gaza getirdi sanki. daha iyi oynamaya başladılar. bu oyun ise maradona için en olmayacak zamanda yani 90. dakikada peru'nun beraberlik golünü getirdi. kameraların zangır zangır sallandığı, futbolcuları tanımayı bırakın görmenin imkansız olduğu anda gelen gol.


ole'nin attığı başlıkta ölümsüz palermo diyor. işte bu adam çıktı o anda piyasaya. yeri geldiğinde 3 penaltı kaçıran, yeri geldiğinde ise 40 metreden kafa golü atan bu ölümsüz adam 90+3'te ipten aldı maradona'yı. tanrı'nın eli bir kez daha uzandı maradona'ya. çünkü o yağmur sayesinde golün ofsayt olduğunu kimse anlayamadı. golün santrasında orta yuvarlaktan vurulan top da direkten dönünce iş bitti.

şu dakikadan sonra arjantin dünya kupası'nı bile alabilir maradona ile. öyle bir eşik atladılar ki, akıl alır gibi değil.

Hiç yorum yok: