14.4.09

acının 20. yılı


15 nisan 1989. sheffield kentinde liverpool - nottingham forest maçı var. ingiltere kupası yarı final maçı. dışarıda pek çok seyirci .çeri girmek için bekliyor. o sırada bir ses geliyor;

- maçın başlamasına 10 dakika var çabuk olun.

işte bu söz 96 taraftarın ölümüne sebep oluyor. içeriden maçın başladığına dair sesler alıp daha fazla dayanamayan taraftarlar kapılara hücum ediyorlar. arkadan gelenler öndekilere bir baskı yaratıyor. öndeki insanlar tellerle arkadan gelenler arasında sıkışıyor. ve o korkunç manzara oluşuyor.

liverpool o zamandan beri o tarihte maç yapmıyor. ingiltere futbol federasyonu bunun için maksimum özen göstermekte. liverpool o tarihe gelmesi olası şampiyonlar ligi maçı için platini'ye de başvurup olumlu cevap almıştı. platini liverpool'un o tarihte maç oynamak zorunda kalmaması gerektiğini söylemişti ve dediğini de yaptı.

yarın o uğursuz günün 20. senesi. saatler 15.10'u gösterirken liverpool, sheffield ve nottingham kentlerinde 2 dakikalık saygı duruşu yapılacak.

işin bir diğer tarafı da var. o gün ölenlerden biri steven gerrard'ın kuzeni. gerrard o anı duyduğunda hala kendini çok kötü hissettiğini anlattı bir televizyon programında. yarın rafa benitez ile anıtın orada olacaklar ve kendi kuzeni ile beraber ölen 95 kişiyi de anacaklar.

yazıyı yine büyük kaptan'ın şahane bir sözü ile bitirelim;

- orada ölenleri hillsborough faciasında ölenler olarak hatırlamamız lazım. hepsini tek tek, isimleri ile anmalıyız. çünkü hepsi bunu hakediyor.

Hiç yorum yok: