18.4.09

juventus: 1 inter: 1

değişen bir şey oldu mu? hayır. değişiklik sadece milan için olabilir yarın torino karşısında kazanırsa. onun dışında şampiyon inter gibi gözüküyor. onun altında olan takımların yerlerinde ufak değişiklikler olabilir. özellikle ranieri bu kafayla devam ederse.

dünya üzerindeki teknik adamlar el birliği ile mourinho'yu haklı çıkarmak için uğraşıyorlar. inanılır gibi değil. yaptığım hatalar sayesinde büyüdüm diyen ranieri'ye ben de kupalarla büyüdüm mealinde bir laf etmişti mourinho. kupa alamayan adamın büyük olamayacağını söylemişti ranieri'nin aldığı kupaları küçümseyerek. şimdi bu maçı seyredince kafam daha berraklaştı.
şu maçta giovinco neden oynatılmaz? ta buradan bakınca maicon oynamadığında çökeceği belli olan inter sağ kanadını bitirmek için kullanılması gereken giovinco 80 dakika kenarda oturdu. herhalde mourinho'ya da sorsalar giovinco oynamasın derdi. zaten o girince oldu olanlar. ardı ardına korner kazanmaya başladı juventus giovinco sayesinde. en sonunda da yine onun kullandığı bir korner grygera sayesinde ağlarla buluştu.
maçın genelinde inter daha üstün gözüktü. özellikle kontraataklarla etkili olmaya çalıştılar ve gollerini de bu yolla buldular. kullanılan bir juve korneri 3 pasla balotelli golü olarak ağlara takıldı. onun dışında kaçan %100 üç tane kontraatak pozisyonu var inter'in. ama balotelli ve ibrahimoviç yararlanamadı bu pozisyonlardan.
ha bir de italya liginin en iyi kalecisi kim tartışması da daha da harlanacak gibi. iki kaleci de inanılmaz kurtarışlara imza attılar.
sonuçta juve şampiyona kendi sahasında yenilmedi olarak geçecek bu maç tarihe. hem de 10 kişiyle.

ama maçı seyredenler ranieri'nin korkaklığı yüzünden bu maçı kazanamadığını hatırlayacaklar ömürleri boyunca.

Hiç yorum yok: