25.4.09

sivasspor: 3 trabzonspor: 0

özellikle üstteki beş takımın ellerinde kağıt kalem beklediği bir maçtı ve sivasspor genel beklentinin aksine gayet rahat bir oyun çıkartarak trabzonspor'u 3-0 mağlup etti.

peki neydi genel beklenti?
sivasspor bu zamana oynadığı maçlarda genel olarak ilk yarıları tartma yarısı şeklinde geçiriyordu. yani karşısındaki takımın kendisine yapacağı hamlelerin neler olacağına bakmayı tercih ediyordu. bunun sonucu olarak ortaya son derece sıkıcı maçlar çıkıyordu. bunun yanı sıra son zamanlarda şanslarının ve kimi zaman da hakemlerin yardımıyla kazandıkları puanlar da eklenince bugün oynanacak maçta bir puan kaybı olası gözüküyordu kırmızı - beyazlı takım için. ha bu puan kaybının 1 ya da 3 olmasına karar verecek merciinin ise trabzonspor olacağı beklentisi vardı.

ama ilk defa sivasspor büyük takım gibi oynamayı denedi ve başardı. maç başlar başlamaz ön tarafta yaptığı baskı ve trabzonspor'un baştan sakat doğan 4-3-3 sistemine karşılık abdurrahman ve hayrettin kozlarını öne sürmesi maçı kazanmasına etken oldu. dikkat edilirse sivasspor bekleri maça 2 gol 1 asist gibi inanılmaz bir katkı yaptılar. bunun yanında tum ve orta saha ile bütünleşen mehmet yıldız'ın trabzon'un yumuşak orta sahasını ve güçlü olarak gözüken savunmasını bayıltması da maçı sivasspor'a getirdi. maçı istediği gibi yöneten sivasspor son dakikalarda topu trabzon'a vererek aktif dinlenmeye geçti ve maçı gayet net bir skorla kazandı.

şimdi sivaspor'un önünde çok önemli bir gaziantepspor maçı var. olay açık. gaziantepspor maçından alınacak 3 puan kendilerini şampiyon, 1 puan ise şampiyonlar ligi giriş bileti sahibi yapar.
geçen sene 73 puan ve federasyon kararıyla 4. olan takım eğer aynı puanı yakalarsa şampiyon olacak. işin enteresan tarafı bir maçı eksik olan fenerbahçe tüm maçlarını kazansa bile 70'e ulaşamıyor. yani bu sene de şampiyon olmazsalar daha çok beklerler.

ama bugünkü maç gösterdi ki pek bekleme niyetlisi değiller.

Hiç yorum yok: