21.4.09

let's kick racism out of football

her aldığımız sportif oyunun başında görüyoruz bu cümleyi, yetmiyor tüm avrupa kupası maçları öncesinde karşımıza çıkıyor, yetmiyor bunun üzerine filmler çekiliyor, yetmiyor benetton tüm reklam filmlerini bu tema üzerinden yapıyor ama büyük bir gerzeklikle insanlar deri renkleri yüzünden aşağılanıyor.
işte bu rezilliğin son perdesi geçen hafta juventus - inter maçında yaşandı. juventus taraftarları 18 yaşındaki gana asıllı italyan balotelli'ye karşı yaptılar bu aşağılık hareketi. işin enteresan tarafı kendi takımlarının en önemli oyuncularından biri olan sissokko'da siyahi. sanırım bu maçta oynamıyor olması kendilerine bu cesareti vermiş.
tabi bu durum herkesi fazlasıyla sinirlendirdi. en başta inter başkanı massimo moratti'yi. moratti orada olsaydım takımımı sahadan çekerdim demiş. olmaması maçın selameti açısından iyi oldu açıkçası. ama orada olup da takımı sahadan çekseydi belki de bir milat yaşanacaktı bu rezillik tarihinde.
italya futbol federasyonu da boş durmadı tabii. juventus'a bir maç seyircisiz oynama cezası verdi. juventus başkanı da bu cezaya itiraz etmeyeceklerini belirtip inter camiası ve balotelli'den özür diledi.
evet ligimizi ve taraftarımızı bir çok şeyden yerin dibine vurabiliriz ama bu konuda hakikaten üzerimize adam yok. hatta biz daha çok severiz siyahi futbolcuları. sanırım bizde de pozitif ayrımcılık var.

Hiç yorum yok: