2.4.09

türkiye:1 ispanya:2


dün yazacaktım ama hakikaten sinirliydim ve o sinirle tamamen subjektif bir yazı yazmak istemedim açıkçası. türk olduğumuz için 1 missisipi, 2 missisipi diye saymak da gelmiyor bize. o yüzden biraz yorum seyredip uyudum. ama uykumda da aynı şey oldu. arda yine orta yaptı ve bizim forvetler yine gol atamadı. arda ramos'a çalım attı ama yine olması gereken yerde kimse yoktu. arda yine çok iyi oynadı ama o zaman da fatih terim kendisini oyundan aldı.

hakikaten dün oyun adına ne yaptık? ilk yirmi küsür dakika ( tam dakika verdirtmeyin bana ) ispanya aldı sazı eline. hem çaldı hem oynadı. yavaştan içe düşmeye başlayan umutsuzluk ise arda'nın nefis ortası, tuncay'ın dürtüşü ve pique'nin yan hakeme bakarken semih'in attığı gol ile sevince dönüştü. her zamanki gibi gençlik marşı, her zamanki gibi sonuç vermeyen bir nümayiş. daha sonra ilk yarı boyunca düşünüyorum başka bir atak var mı diye. aklıma bir şey gelmiyor. onun dışında ispanya yine sakin ve torres hiç olmadığı kadar bitkin.

aslında herkes bizim kazanmamızı istiyor. başta torres. hakan balta ile şahane bir tandem oluşturdu mesela dün. emre aşık'tan daha iyi kesti ispanya ataklarını. zaten onun çıkmasıyla bozuldu defans hattımız ve golü yedik. mike riley kazanmamızı istiyordu. çünkü penaltı pozisyonunda hiç olmasa ikinci sarı karttan atılması gereken ibrahim'i atmadı. del bosque istiyordu kazanmamızı. torres'i inatla oyunda tuttu. ama kazanmamızı istemeyenler daha çoktu. başta ruhsuz taraftar yığını. artık 3 kapağa 1 bilet manyaklığından kurtulmalı federasyon. gol olduğunu bile 15 dakika sonra anlayan bir taraftarla olmaz bu iş. tabii bir de fatih terim. boğaz kesmekten başka bir iş yapmayan emre'yi sahada 90 dakika tutup ayhan'ı tribüne yollayarak, arda'yı çıkartıp yerine sabri'yi alarak maçı ne kadar istemediğini gösterdi. tüm bunların üstüne türkiye'de şamar oğlanı olan güiza hesabı kesince afrika hayal oldu bize.

kısacası bizim seneler önce içimizde olan ateş şu an bosna'nın içinde yanıyor. ve bu ateşin söneceğine inanmak saflık olur. yani plazma televizyon alacaksanız bir kez daha düşünün. çünkü o televizyonda arda yerine dzeko seyredilecek gibi.

Hiç yorum yok: