14.9.09

avrupa'dan futbol

evet avrupa'da bir haftayı daha geride bıraktık. milli maç sonrası ve avrupa kupaları öncesi biraz sorunlu bir haftasonu oldu kafaya oynayan takımlar için ama hepsi bir türlü atlatmayı başardıları bunu.

italya ligi ile başlayalım. en başta teşekkürler ntv spor. sayelerinde italya ligi'ni tekrardan seyretme şansı yakaladık. ama italya ligi ile başlamamızın sebebi bu değil. bu hafta enteresandır tüm gollü ve değişik maçlar bu ligde yaşandı.

genoa - napoli maçı oldukça entersandı. napoli hamsik ile öne geçti ama sonrasında emektar crespo'nun da bir gol attığı ve 2 penaltı ve 3 kırmızı kartın çıktığı maçı genoa 4-1 kazandı. genoa 10, napoli 9 kişi bitirdi maçı. genoa; milito ve motta sonrası güç kaybetmemiş gözüküyor. bunun yanında kasalarını da doldurdular. milan'ı yalan edebilirler bu sene. şu an liderler ve kayıpsız gidiyorlar.

bir başka enteresan maçta udinese - catania maçıydı. 2 penaltı olan bu maçta 2-0 geriye düşen udinese di natale'nin üçlemesiyle maçı 4-2 kazandı.

roma 1-0 geriden gelip 2-1 kazandı siena maçını.89'da riise ipten aldı roma ve ranieri'yi. sampdoria'da kayıpsız gidiyor ve 1-0'lık deplasman galibiyeti ile 9 puan aldı 3 haftada.

ve gelelim büyüklere. juventus kayıpsız gitmeye devam ediyor. ikinci yarının son 15 dakikasında caceres ve trezeguet ile deplasmanda ilk yenilgisini tattırdılar lazio'ya. tek sorun diego'yu kaybetmeleri. şampiyonlar ligi ilk maçında oynayamayacak kendisi. pep'in açtığı yolda en istikrarlı giden ciro ferrara gibi gözüküyor. işin tartışmalı ayağı ise leonardo. adana'ya gelip bize bir tarih yaşatan livorno demirspor sonrası milan'a da gol şansı vermedi. ama kendileri de atamayınca maç golsüz sona erdi. bu durum ne zamana kadar devam eder belli değil ama tek sorun leonardo'da değil. yapılmayan transferler ve yaşlı takımdır bu sonuçların en büyük sebebi. inter ise çok farklı kazanabileceği bir maçı eto'o'nun nefis golü sayesinde kazanabildi. eto'o sonrası açılan kilitten geçen ikinci adam ise milito oldu. sonuçta inter zirveyi 2 puan geriden takip ediyor.

ispanya ligi'nde valencia alışılan başlangıcını yaptı diyebiliriz. hep iyi başlarlar ama tepetaklak giderler. 4-2 kazandılar valladolid karşısında. silva, villa(2) ve mata sonucu belirledi. şu an barcelona, real madrid ve bilbao ile beraber kayıpsız gidiyorlar. real madrid ronaldo'nun da bir gol katkısı ile 3-0'lık bir skor yakalarken, barcelona ibrahimoviç'in bir gol bir asisti ile 2-0'lık bir galibiyet aldı. sanki bu senenin finalini iki el classico belirleyecek gibi.

premier lig enteresandı. city - arsenal maçından daha çok adebayor konuşuldu. gol sonrası yaptıkları kendisine 6 maça patlayabilir. city dışında konuşılması gereken diğer takım ise manu. eksik kaldıkları maçta lider tottenham'ı deplasmanda bir röveşata golü ile 1-0 geriye düşmelerine rağmen 3-1 yendiler. bu arada giggs premier ligin her senesinde gol atan futbolcusu olma ünvanını da bu maçta attığı nefis frikikle garantiledi. chelsea ise 1-0 geriye düştüğü stoke maçını ilk ve ikinci yarının son dakikalarında attığı  gollerle  2-1 kazandı. 5'te 5 ile gidiyorlar şu an. 56. dakikada oyuna giren tuncay çare olamadı mağlubiyete.ama stoke zaten bu maçtan pek bir şey beklemiyordu. onların derdi diğer takımlarla. liverpool ise burnley'ye dayılandı. benayoun enteresan bir adam. beşiktaş maçında patlamıştı buna benzer bir şekilde. şimdi de burnley ağlarına 3 gol bıraktı. her takıma lazım rotasyon adamlarından.

van gaal alman ligi'ne ısınmaya başladı. 5-1'lik bir galibiyet alarak biriken gazı aldılar. dortmund gibi bir deplasmanda 1-0'dan maçı 5-1'e getirmek önemli bir iş. hem de bunu yedek kulübesinden gelen müller ve ribery ile yapıyorsanız daha da önemli. bayern bu gazla lige asılacaktır. leverkusen flaş olabilecek bir galibiyeti normale çevirdi. geçen senenin şampiyonu wolfsburg karşısında 3-0 öne geçtikleri maçı 3-2 bitirdiler. bu arada armin veh sağlam küfür yedi dzeko'yu yedek bıraktığı için. suyu erken ısınabilir kendisinin. schalke ise derinden geliyor. köln'ü deplasmanda 2-1 yenerek sessiz sedasız 3. sıraya oturdular.

son olarak fransa'dan tek maç var konuşulması gereken. monaco - psg maçını 2-0 kazandı monaco. bu maçlar önemlidir bu tarz takımlar için. onun dışında bordeaux, lyon ve marsilya galibiyetlerle yola devam ettiler.

Hiç yorum yok: