27.9.09

barcelona - real nereye kadar?


iki ayrı yakadan iki ayrı bakış. as baş sayfasına real madrid'i çıkarırken el mundo deportivo barcelona ile karşılık vermiş. başka bir şey olmasını düşünmek abesle iştigale girer zaten. liderden başlayalım.

hafta arasında bir gol daha atamayıp liderliği alamayan ve daha beteri benim güzelim iddaa kuponumu da yatıran real madrid bu hafta istediğini aldı. cristiano ronaldo geldiğinden beri beklenene karşılık veriyor. ama veremeyen iki adam vardı dünkü maça kadar. dün de onlar çıktılar piyasaya. benzema iki gol atarak üzerindeki ölü toprağını attı. özellikle kendisi ve takımının 2. golü gerçekten muhteşem. kaka ise milan günlerini hatırlatan çok güzel bir uzun menzilli yolladı kaleye. daha önce de söyledim. devreye bu iki oyuncu da girebilirse real çok çeşitlendirebilir hücum setlerini. benzema patlayıcı gücü inanılmaz olan bir forvet. ara toplarında beslemesi gereken baş adam ise kaka. bu ikili ronaldo'ya destek çıkarlarsa real barcelona maçları dışında pek zorlanmaz gibi.

barcelona ise kayıpsız gidişine devam ediyor. ibrahimoviç çok önemli bir oyuncu ama oyununu çok bariz bir şekilde yavaşlattı barcelona'nın. eto'o bir ara durak gibiydi barca ataklarında. kendisine gelen topu çok çabuk bir şekilde kanattan bindiren oyuncunun önğne atıp içeride öldürücü vuruş için yerini alıyordu. ama ibra öyle değil. topla oynamak istiyor, gösterişli yanlarını ortaya çıkarmaya çalışıyor. bu da hızlı hücum yapmaya çalışan barcelona'nın hızını kesiyor. tabii ki gol attığı sürece sorun yok ama ilk tıkanmada bu daha sesli olarak tartışılacak. pique ise hafta içi sonrası hafta sonu da üretime devam etti. bu arada iki golün asisti de gerçekten muhteşem. ilk golde messi, ikinci golde xavi muhteşem asistlere imza attılar.

bu ikili uzun süre sonra özlenilen el classico'ya doğru gidiyorlar. şimdiden heyecanlanıyor insan.

Hiç yorum yok: