30.9.09

şampiyonlar ligi'nde gençlerin gecesi


evet şampiyonlar ligi için bir gece daha geride kaldı. en başta yayıncı kuruluşu tebrik ediyorum buradan. bir dolu maç varken - ki içlerindeki bir maç barcelona'nın maçı - papatyam ve dublajlı prison break yayınladılar. gerçekten tebrik ediyorum.


gelelim maçlara. üzerine konuşulacak maçlar yoktu, üzerine konuşulacak oyuncular vardı. bunların en başında gelen ise jovetic. 20 yaşındaki karadağlı liverpool'u yıkan adam oldu floransa'da. kendisine verilen para tartışma konusu olmuştu en başta. ama şu maçla o tartışmaları tamamen kapattı. bir gecede değerine hatrı sayılır sıfırlar ekledi gibi geliyor bana.



dedik ya gençlerin gecesiydi diye. bunlardan biri de genç boşnak miralem pjanic. debreceni deplasmanında atılan 4 golün 2'sini asistleyen birini de juninho abisine nazire yapar şekilde serbest vuruştan kendisi ağlara bırakan bu genç yetenek juninho sonrası 10 numara arayan lyon'a aranan kan olduğunu gösterdi. galatasaray - lyon biraz benziyor galiba birbirine. buradan chao grey'e de bir selam edelim o zaman.



bir başka gençlik hareketi de camp nou'da yaşandı. süper kupa'yı getiren golü atarak dikkatleri üzerine çeken pedro ikinci yarının başında iniesta'nın yerine oyuna girdi ve golünü yazdı. bu gol kendisinin şampiyonlar ligi'ndeki ilk golü. son golü olmayacaktır. hatta barca işi erken bitirirse son iki maç kendisini 11 oyuncusu olarak görebiliriz. bu arada barca maçta çok kaçırmış. kiev'in ise tek bir karambolü var koca maç boyunca.


inter'i allah kurtarmış. özetler öyle gösteriyor en azından dominguez'in inter savunmasını paçavra ettiği golü mutlaka izleyin. onun dışında dünya kadar gol kaçırmışlar. direkten dönen topları da cabası. inter bir maçı kurtarmak için quaresma'ya kaldıysa bitmiştir o iş. evet ilk defa mourinho'yu bu kadar çaresiz gördüm. quaresma kurtarıcı olarak giriyor. aman diyim. iki puanı var inter'in. şanslarına grupta kapışacakları bir tane daha rakip yok. yoksa çok erken biterdi işleri.


bir başka genç marifeti de liege'den. standart liege'in türk kalecisi sinan bolat orta sahadan yaptığı asistle puanı getirdi uzatma dakikalarında. axel witsel kasabı hala oynuyor bu arada. şaka gibi.


arsenal tarihi farkı nikopolidis yüzünden kaçırdı. çakma george clooney inanılmaz kurtarışlar yapmış. ama bir yere kadar. sonradan oyuna giren eduardo'nun pasında van persie'nin tiplemesi rüyayı bitirdi zico için. arshavin ise kaçırdıklarına inat küfreder gibi bir gol attı topukla. çok daha farklı olabilirmiş ama maç. görüntüler öyle diyor.


urziceni - stuttgart loserlar maçı için konuşulacak tek şey zaman kaybı. 3 dakikalık özetine bile dayanılacak gibi değildi.


ve sevilla. glasgow deplasmanını güle oynaya geçtiler. 4-1 şahane skor. hele ki 2 dakikada yaşanan al gülüm - ver gülüm golleri süperdi. önce kanoute asistledi fabiano attı, iki dakika sonrası fabiano çıkardı, kanoute bitirdi. sevilla bu grubu güle oynaya bitirecek o belli.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Selam başımız üstüne, fakat bir düzeltme yapayım. Pjanic 4 golden ikisinin asistini yaptı, birisini de kendi attı. Gomis'in golüne asisti yapan Kallström'dü; ki kendisinin patlama yapacağı günler de yakındır. Gerçi genç sayılmaz artık ama...

s7evinic dedi ki...

kallström görev adamı tamlamasının yılmaz neferidir bence. düzeltme için de teşekkürler.