27.9.09

işte premier lig bu


bu hafta premier lig enteresan maçlara sahne oluyor. en başta chelsea'den başlamak lazım sanırım. yenilmezlik ünvanlarını bu hafta wigan deplasmanında kaybettiler. drogba ile öne geçmelerine rağmen wigan karşısında 3-1 mağlup olmaktan kurtaramadılar kendilerini. ama burada suçu her ne kadar sevmesem de ancelotti'ye atamayacağım. çünkü ortada biyik bir penaltı hırsızlığı ve verilen haksız bir kırmızı kart var. maç 1-1 giderken wigan olmayan bir penaltı kazandı, yetmedi cech kırmızı kartla oyun dışında kaldı. yerine geçen hilario ve bozulan oyun düzeni sonrasında da wigan galibiyeti geldi. tabii ki ne olursa olsun chelsea gibi bir takımın bir b planı ve mutlaka iyi bir ikinci kalecisi olması gerekir. olmayınca sonuç böyle olabiliyor işte.


manu işleri yoluna koydu gibi gözüküyor ama bu hafta o kadar da kolay kazanamadılar. maçı getiren adam ise son haftaların superman'i ryan giggs. maça girdiğinde maçın bitmesine yaklaşık 35 dakika vardı. önce fletcher'in nefis pasını berbatov'a asistledi, sonrasında ise bir duran topa hayat verip o'shea'ye golü attırıp maçı bitirdi. bu seneye inanılmaz başladı. ama iyi profesyonel olunca bunlar normalleşiyor tabii ki gözde. maçın en önemli tarafı ise manu'nun liderliğe oturması. wigan'dan alınan valencia gol kaçırarak saç -baş yoldurmuş olabilir ama eski takımı bu büyük kıyağı geçti manu'ya. tuncay ise beğendiremedi bir türlü kendini yine 72. dakikada girdi oyuna. takım tepetaklak gidiyor ve tuncay buna rağmen bir opsiyon olamıyor stoke city'de. enteresan bir o kadar da acı.


liverpool bildiğimiz gibi. inanılmaz sıçramalar ve inanılmaz düşüşlerle devam ediyorlar bir kez daha. bu hafta hull city'ye patladılar. patlamanın başında ise el nino vardı. torres birbirinden güzel gollerle oluşturduğu üçlemesi ile maçı getiren adam. oldu. diğer goller ise babbel, gerrard ve riera'dan. özellikle kaptanın golünü seyretmenizi öneririm. başkası olsa orta yaptı içeri girdi derdim. ama işin içinde kaptan olunca o top bilerek içeri vurulmuştur usta. başka yolu olamaz. hull golü ise yeni iki yıllık anlaşma yapan geovanni'den.


tottenham bir başka dengesiz takım. iyi başlayıp liderlik yaptıkları ligde 2 maç kötü gittikten sonra burnley'yi beşlediler. burnley kendini aşıyor. dışarıda oynadıkları maçlarda gol atamadılar bu sene. chelsea'ye 3-0 yenildikten sonra liverpool'a 4-0 kaybettiler. şimdilik pik noktaları ise 5-0'lık bu maç. keane biri penaltıdan 4 gole imza attı ve haftanın başrolünü el nino'dan kaptı. bir gollük katkı ise jenas'tan. burnley yolcu gibi bu arada. bu kadro ve bu anlayışla işleri çok zor.

poompeys kötü gidişe devam ediyor. ama onları suçlayamam bu maç sonrasında. everton'ın gol dışında atağı yok. porstmouth'un ise çizgiden çıkarılan 3, direkten dönen bir topu var. ama bu maalesef gerçeği değiştirmiyor. en kötü başlangıç rekorlarına her hafta yeni bir halka ekleniyor. ama bu oyun birine fena patlamalarına sebep olabilir. ki olacaktır da.

Hiç yorum yok: